Πρόεδρος εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ: Η φωτιά στη Βούλα προκλήθηκε από... πουλί, πήραν φωτιά τα φτερά του

Μάλιστα, ο παρουσιαστής σχολίασε για το πουλί: «να το πάμε φυλακή».  

Ένα πουλί, του οποίου πήραν φωτιά τα φτερά στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, έδειξε σαν «υπαίτιο» για τη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βούλα ο πρόεδρος των εργαζομένων του Διαχειριστή του Δικτύου, Κώστας Μανιάτης.

«H φωτιά που δημιουργήθηκε, αν δημιουργήθηκε από τον υποσταθμό, είναι από εξωγενή παράγοντα. Οι πληροφορίες λένε, η πυροσβεστική τα έχει πάρει όλα αυτά τα στοιχεία, ότι υπήρχε ένα πουλί που μετέφερε τη φωτιά έξω από τον υποσταθμό. Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα στον υποσταθμό πήραν φωτιά τα φτερά του και μεταφέρθηκε έξω από τον υποσταθμό, πήραν φωτιά τα φτερά του και πέφτοντας έξω από το χώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης, προκαλώντας γέλια στο πάνελ.   

Μάλιστα, ο παρουσιαστής σχολίασε για το πουλί: «να το πάμε φυλακή».
 

"Πρωτοφανής αεροπορική δύναμη και πολύ μεγάλη κινητοποίηση στη φωτιά"

Για τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Άνω Γλυφάδα και στο Πανόραμα Βούλας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά, καθώς εκδηλώθηκαν 3 διαφορετικές εστίες σε περιαστικό δάσος.

Είπε, επίσης, ότι υπήρξαν αναφορές για εμπρησμό. Ο υπουργός έκανε λόγο για πρωτοφανή αεροπορική δύναμη και πολύ μεγάλη κινητοποίηση, ενώ τόνισε ότι είναι η πρώτη αντιπυρική περίοδος που εφαρμόζεται η νέα διάταξη.

Σύμφωνα με αυτή, οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα επέμβασης για προληπτικές διαδικασίες όπως καθάρισμα ξερόχορτων εντός ιδιωτικών ιδιοκτησιών.

Πηγή: skai.gr