Βόλος: Θύμα απατεώνων 45χρονη -Επένδυσε... σε αέρα κοπανιστό

Πώς κατάφεραν να την πείσουν να επενδύσει 9.000 ευρώ τα οποία έκαναν «φτερά»

Απατεώνες κατάφεραν να πείσουν μια γυναίκα στο Βόλο να επενδύσει τις οικονομίες της με υψηλή απόδοση, οι οποίες όμως έγιναν «καπνός».

Η 45χρονη κατέθεσε συνολικά 9.000 ευρώ, όσα χρήματα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σε ένα μικρό κομπόδεμα, περιμένοντας τους «μαϊμού» θεσμικούς επενδυτές να τηρήσουν την υπόσχεσή τους.

Οι απατεώνες για να γίνουν πιο πιστευτοί και να κρατούν «ζεστό» το ενδιαφέρον της γυναίκας, φρόντιζαν συχνά να της αποστέλλουν email. «Μην ανησυχείτε. Όλα βαίνουν καλώς. Η επένδυσή σας βρίσκεται σε καλά χέρια. Τα χρήματά σας αυξάνονται» τη διαβεβαίωναν και εκείνη έκανε όνειρα… πως θα αξιοποιήσει τα 24.000 ευρώ που υποτίθεται συγκεντρώθηκαν στον «κουβά» των επενδυόμενων χρημάτων.

Όταν, όμως, η ίδια ζήτησε να εισπράξει το ποσό την περίμενε ψυχρολουσία. Η επένδυση… ήταν αέρας κοπανιστός.

Μόλις η 50χρονη συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για απάτη, έντρομη κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία. Ζήτησε τη συνδρομή των αρχών για τον εντοπισμό των απατεώνων. Η Εισαγγελία Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών, που πιθανολογείται ότι δρούνε από το εξωτερικό, έχοντας καταφέρει να εμπλέξουν στα δίχτυα τους πολλούς ανυποψίαστους πολίτες.

Στις δικαστικές αρχές του Βόλου το τελευταίο διάστημα φτάνουν ολοένα και περισσότερες τέτοιες καταγγελίες, οι οποίες είναι σχεδόν «καρμπόν», ως προς τον τρόπο που οι επιτήδειοι «αλιεύουν» τα θύματά τους.

Οι 9.000 που έγιναν δήθεν…240.000 ευρώ

Η 45χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αγγλία. Η επικοινωνία έγινε με άτομο που μιλούσε άπταιστα ελληνικά, ο οποίος την ενημέρωσε πως αν επένδυε περίπου 10.000 € τα χρήματα αυτά θα γινόταν 250.000 €!

Η γυναίκα συμφώνησε και κατέθεσε σε λογαριασμό δύο τραπεζών του εξωτερικού, μία με έδρα τη Μ. Βρετανία και η δεύτερη με έδρα το Λουξεμβούργο, διαδοχικά 9.000 ευρώ.

Ήταν βέβαιη ότι η επένδυση υφίσταται καθώς ελάμβανε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την πορεία της επένδυσης, με διαγράμματα και επισημάνσεις.

Η απάτη που είχε στηθεί σε βάρος της είχε «υπόβαθρο», για αυτό και η ίδια ένιωθε ήσυχη.

Κάποια στιγμή που τα κέρδη της έφτασαν τις 240.000 ευρώ ζήτησε να τα αποσύρει και τότε άρχισαν τα προβλήματα της, καθώς οι άγνωστοι της ζητούσαν επιπλέον χρήματα και έξοδα, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι πρέπει να πληρωθούν φόροι στο εξωτερικό.

Το δέλεαρ των 240.000 ευρώ ήταν μεγάλο για την ίδια, όταν ωστόσο διαπίστωσε ότι οι άγνωστοι έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις για να μην κατατεθούν τα χρήματα στον λογαριασμό της, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και κατέθεσε μήνυση. Τώρα περιμένει από τις αρχές τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: taxydromos.gr