Κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει οικογένεια στο Βόλο για 20 ευρώ βενζίνη- Τα πλήρωσε ο αστυνομικός

Η οικογένεια δεν είχε μετρητά, ενώ η τραπεζική κάρτα δεν «περνούσε» από το POS- Η αντίδραση του αστυνομικού

Απίστευτο περιστατικό σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Βόλο:  Οικογένεια, που είχε μεταβεί στην επιχείρηση για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο, βρέθηκε σε… «ομηρία» από τον πρατηριούχο, όταν η κάρτα με την οποία επιχείρησε να πληρώσει το αντίτιμο δεν περνούσε από το μηχάνημα POS, επειδή είχε αποφορτιστεί. Αστυνομικός, που κλήθηκε από τον πρατηριούχο για να… συλλάβει την οικογένεια, πλήρωσε το αντίτιμο, δίνοντας τέλος στην οικογενειακή περιπέτεια.

Πατέρας, μητέρα και οι δύο μικρές τους κόρες ηλικίας 4,5 και 8,5 ετών αντίστοιχα είχαν πάει στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας. Επιστρέφοντας στο σπίτι, σταμάτησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων για να βάλουν βενζίνη. Εβαλαν βενζίνη αξίας 20 ευρώ στο ρεζερβουάρ, πριν η μητέρα βγει από το αυτοκίνητο προκειμένου να πάει στο εσωτερικό του πρατηρίου και να πληρώσει μέσω κάρτας το αντίτιμο.

Η κάρτα δεν γινόταν αποδεκτή από το μηχάνημα. «Ηταν η ίδια κάρτα που είχα χρησιμοποιήσει στο σούπερ μάρκετ χωρίς πρόβλημα. Φαίνεται όμως ότι επειδή την κρατούσα και ακουμπούσε στο κινητό αποφορτίστηκε», περιγράφει η γυναίκα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Πρότεινε στην υπάλληλο του πρατηρίου να αφήσει την αστυνομική της ταυτότητα, να επιστρέψει η οικογένεια στο σπίτι και να της φέρει τα 20 ευρώ. Η υπάλληλος ενημέρωσε τον πρατηριούχο, ο οποίος φέρεται ότι είχε γνώση του συμβάντος μέσω κλειστού κυκλώματος καμερών, που έχει τοποθετήσει στην επιχείρησή του. «Να μείνουν εκεί που είναι. Τους βλέπω από τις κάμερες. Κάλεσε την αστυνομία», οι οδηγίες που φέρεται να έδωσε στην υπάλληλό του.

Σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα των δύο μικρών παιδιών ακουγόταν μέσα από το ακουστικό να φωνάζει από την άλλη άκρη της γραμμής και να τους αποκαλεί «κλέφτες».

Κλήθηκε αστυνομία

Η γυναίκα μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι έχει χρήματα και ότι θα τα φέρει. Με τα πολλά έφυγε πεζή από το βενζινάδικο, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι της, να πάρει λεφτά και να επιστρέψει.

Στο μεσοδιάστημα, η υπάλληλος ακολουθώντας τις εντολές του εργοδότη της, κάλεσε την αστυνομία. Επιτόπου έφθασε πλήρωμα περιπολικού με δύο αστυνομικούς και είδε τον πατέρα με τα δύο μικρά κορίτσια να περιμένουν στο αυτοκίνητο.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου φέρεται να συνέχιζε να δίνει εντολές διά τηλεφώνου καλώντας τους αστυνομικούς να συλλάβουν την οικογένεια! Ο ένας αστυνομικός μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ακόμη κι όταν εξήγησε ότι δεν μπορεί να τους συλλάβει, γιατί δεν έχει υποβληθεί μήνυση, ο πρατηριούχος εμφανίστηκε πρόθυμος να το κάνει.

Πλήρωσε ο αστυνομικός

«Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά», φέρεται να είπε ο αστυνομικός, ο οποίος έβγαλε επιτόπου ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το έδωσε στην υπάλληλο και έληξε την… «ομηρία» της τετραμελούς οικογένειας.

Ο πατέρας ζήτησε το όνομα του αστυνομικού, προκειμένου να του επιστρέψει πίσω τα χρήματα. Εκείνος δεν το δέχθηκε. «Σας παρακαλώ πολύ. Γι’ αυτό είναι η αστυνομία, να βοηθά τους πολίτες», είπε ο αστυνομικός προτρέποντας τον άνδρα, που επέμενε να τον ξεπληρώσει, να διαθέσει το ποσό σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Είναι αστυνομικός σε περιπολικό της προχθεσινής απογευματινής βάρδιας, που δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά του. Επραξε αυτό που ο ίδιος πιστεύει σωστό και έφυγε.

 

«Τον ευχαριστούμε και του δίνουμε τον λόγο μας»

«Του δίνουμε τον λόγο μας οικογενειακώς ότι θα κάνουμε αυτό που μας ζήτησε. Θα δώσουμε τα χρήματα σε κάποιον που έχει ανάγκη», το «ευχαριστώ» της μητέρας, με φωνή σπασμένη από τη συγκίνηση, στον αστυνομικό του Α.Τ. Βόλου, που τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση.

Πηγή: taxydromos.gr