Βίντεο ντοκουμέντο: Ναυτικοί κρύβουν ναρκωτικά μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες - Μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης

Πρόκειται για έξι ερασιτεχνικά βίντεο που ήρθαν στα χέρια των ελληνικών αρχών και στα οποία απεικονίζονται ναυτικοί να φορτώνουν εν πλω σάκους με ναρκωτικά σε κοντέινερ με μπανάνες

Μεγάλη έρευνα για την εμπλοκή μελών πληρώματος ναυτιλιακού κολοσσού σε διακίνηση κοκαΐνης, εξετάζει η ελληνική Δικαιοσύνη μετά τον εντοπισμό σχετικών βίντεο από την ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Σουλιώτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πρόκειται για έξι ερασιτεχνικά βίντεο που εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο έλληνα καταδικασμένου για εισαγωγή 250 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αττική και στα οποία απεικονίζονται ναυτικοί να φορτώνουν εν πλω σάκους με ναρκωτικά σε κοντέινερ με μπανάνες. 

Τα μέλη του πληρώματος αφού κρύβουν τα δέματα στο φορτίο με φρούτα στη συνέχεια στέλνουν τα σχετικά βίντεο στον Έλληνα παραλήπτη.

Μετά τον εντοπισμό των βίντεο, οι δικαστικές αρχές Πειραιά έχουν ξεκινήσει έρευνα για πιθανή ανάμειξη του πληρώματος του πλοίου στην διακίνηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορμή για την αμερικανική έρευνα αποτέλεσε η κατάσχεση 20 τόνων κοκαϊνης από το φορτηγό πλοίο MSC Gayane στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπου όπως αποδείχθηκε είχαν ανάμειξη στην εκφόρτωση και μεταφορά των ναρκωτικών έξι μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Εκτελέσεις πίσω από τη δράση του κυκλώματος

Με το συγκεκριμένο κύκλωμα συνδέεται η δολοφονία δύο Μαυροβούνιων σε ταβέρνα στη Βάρη όπως επίσης και η διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα το 2020. Μάλιστα, από την έρευνα των αρχών έχει προκύψει πως οι δράστες της φονικής επίθεσης στη Βάρη είναι τα θύματα του διπλού φονικού στην Κέρκυρα.

Πηγή: skai.gr