Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι δρούσε η σπείρα που είχε ρημάξει καταστήματα σε δυτικά προάστια και Πειραιά

Από τα μέσα Απριλίου η συμμορία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών καθώς σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους «χτύπαγαν» κάθε ημέρα και διαφορετικό κατάστημα

Ρεπορτάζ, Μάκης Συνοδινός

Βίντεο ντοκουμέντο από την σπείρα που είχε ρημάξει καταστήματα σε δυτικά προάστια και Πειραιά και την Πρωτομαγιά «έπεσε» στα χέρια των Αρχών, φέρνει στην επιφάνεια ο Skai.gr.

Από τα μέσα Απριλίου η συμμορία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών καθώς σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους «χτύπαγαν» κάθε ημέρα και διαφορετικό κατάστημα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής που είχαν αναλάβει τις έρευνες, συγκρίνοντας και συσχετίζοντας τις ληστείες, οδηγηθήκαν στο συμπέρασμα ότι τελούνταν από τα ίδια άτομα. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο οι δύο δράστες εκ των οποίων ο ένας μετρίου αναστήματος και εύσωμος και ο άλλος ψηλότερος και αδύνατος, φορώντας κράνη κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, απειλούσαν τους ταμίες κυρίως με χαντζάρες και μεγάλα μαχαίρια και αφού τους ακινητοποιούσαν αφαιρούσαν τις εισπράξεις.

Κατόπιν διέφευγαν με μοτοσικλέτες.

Στόχος της συμμορία ήταν πρακτορεία ΟΠΑΠ, καταστήματα ψιλικών και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Μετά την σύλληψη τους εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις ληστειών, δύο απόπειρες ληστείας και έξι κλοπές.

Στο βίντεο ντοκουμέντο το οποίο είναι από ληστεία καταστήματος ΟΠΑΠ στο Αιγάλεω, φαίνεται ο τρόπος δράσης τους.

Οι δυο δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνος μηχανής μπουκάρουν στο πρακτορείο και με την απειλή μαχαιριού που έφερε ο ένας εξ αυτών, ακινητοποιήσαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 4.000€.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ανοιχτόχρωμη δίκυκλη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

Πηγή: skai.gr