Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Ποτάμι από λύματα ο δρόμος μπροστά στα δικαστήρια

Το πρόβλημα προκλήθηκε από βλάβη σε αγωγό ύδρευσης, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ - Στο σημείο έσπευσε συνεργείο του δήμου

Χείμαρρος λυμάτων διασχίζει εδώ και ώρα την οδό 26ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο σε διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά και πεζούς που δεν μπορούν να διασχίσουν την κεντρική οδό.

Lymata

Στο σημείο σπεύδει συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης με κλιμάκιο της ΕΥΑΘ, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους «η δυσοσμία έχει "πνίξει" την περιοχή».

Lymata

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το πρόβλημα προκλήθηκε από βλάβη σε αγωγό ύδρευσης, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διευθυντής του Δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Σπύρος Λαζαρίδης, «η διαρροή οφείλεται σε βλάβη που σημειώθηκε σε αγωγό μεταφοράς του δικτύου ύδρευσης». «Απομονώσαμε το δίκτυο ύδρευσης και σταματήσαν τα νερά» είπε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο αποχέτευσης».

Ο Διευθυντής του Δικτύου ύδρευσης επισήμανε ότι το γεγονός δεν επηρεάζει καθόλου τους καταναλωτές καθώς δεν υπήρξε διακοπή της υδροδότησης.

«Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία της διεύθυνσης και εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης. Παράλληλα θα εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και θα ενημερωθούν οι πολίτες για το ενδεχόμενο διακοπής στην υδροδότηση, κάτι που από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν θα συμβεί, καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, κατά την επίσκεψη των συνεργείων στο σημείο της βλάβης, ορισμένοι περαστικοί έκαναν λόγο για δυσοσμία στην περιοχή ωστόσο, όπως είπε, «τα συνεργεία δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ