Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στον ανακριτή σήμερα Μίχος και Σοφιανίδης- Έρχονται νέες συλλήψεις

Αγώνας δρόμου για να ταυτοποιηθούν οι άνδρες που πλήρωσαν τον Μίχο για να βιάσουν το παιδί, αλλά και να εντοπιστούν οι διακόσιοι και πλέον άνδρες που έδειξαν ενδιαφέρον για να το πράξουν έναντι αμοιβής στον 53χρονο κατηγορούμενο βιαστή και προαγωγό

Του Μάκη Συνοδινού

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα το μεσημέρι ο 53χρονος επιχειρηματίας Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής εδώ και μήνες στον Κολωνό, μαζί με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Σοφιανίδη που κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει το παιδί.


Το κατηγορητήριο για τον Μίχο είναι καταπέλτης ενώ στην ογκωδέστατη δικογραφία 1000 περίπου σελίδων που σχημάτισε η υποδιεύθυνση ανηλίκων, περιλαμβάνονται μηνύματα, καταθέσεις, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κυριολεκτικά καίνε τον Ηλία Μίχο και αποτυπώνουν τη φρίκη που ζούσε η 12χρονη στα χέρια του.
Πλέον το στοίχημα για τους αστυνομικούς που χειρίζονται τη υπόθεση είναι να ταυτοποιήσουν τους τουλάχιστον 10 άντρες που κατόπιν αμοιβής και φυσικά κατόπιν συνεννοήσης με τον Μίχο κακοποίησαν σεξουαλικά την ανήλικη ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητα τους, αλλά και τους 200 άντρες που έδειξαν ενδιαφέρον να βρεθούν σεξουαλικά με το κοριτσάκι και προσέγγισαν τον κατηγορούμενο επιχειρηματία.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τουλάχιστον 15 άντρες οι οποίοι επικοινώνησαν μέσω chat σελίδας γνωριμιών στο ίντερνετ έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη που βρέθηκαν στο ένα λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του Μίχου.
Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία 24άωρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια δίνεται αγώνας δρόμου να αποκωδικοποιήσουν τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα στις κατασχεθέντες ηλεκτρονικές συσκευές του Μίχου.


Υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας ανέφερε στο skai.gr πως «για την αστυνομία αυτή η υπόθεση αποτελεί θέμα τιμής. Πρέπει να ταυτοποιηθούν οι δράστες όσοι και αν είναι και να  οδηγηθούν στην δικαιοσύνη» ενώ επισήμανε πως «έρχονται συλλήψεις» καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «τα ψηφιακά αποτυπώματα που έχουν έρθει στο φως από τα εγκληματολογικά θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους» .

Δραστήριος επιχειρηματίας, άριστος οικογενειάρχης, ευσεβής πιστός, πρόσωπο πάσης υποψίας. Αυτό ήταν το προφίλ που έβγαζε ο 53χρονος προς τα έξω μέχρι να κλείσει τα ρολά του καταστήματος του και να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο σε ένα παιδί. Να βγάλει τις αρρωστημένες του διαθέσεις και να ασελγήσει σε μια παιδική ψυχή. Για τον λόγο αυτό εχτές το απόγευμα ύστερα από εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του επιχειρηματία καθώς δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις ανηλίκων. Ακόμη οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να κρύβεται ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων και μαστροπών.

Στον ανακριτή και ο Ιωάννης Σοφιανίδης 


Εκτός από τον επιχειρηματία το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και ο συγκατηγορούμενος του που φέρεται να πλήρωσε τον Ηλία Μίχο προκειμένου να κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη.

Ο Ιωάννης Σοφιανίδης

Πρόκειται για τον 42χρονο Ιωάννη Σοφιανίδη και  κατόπιν εισαγγελικής εντολής δόθηκαν οι φωτογραφίες του και τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και ο Σοφιανίδης διατηρούσε το προφίλ του σωστού οικογενειάρχη. Ωστόσο σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αρρωστημένες του ορέξεις δεν τον εμπόδισαν να πληρώσει για να βιάσει μια ανήλικη. Το σοκαριστκό είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή του κόρη  έχει την ηλικία του 12χρονου κοριτσιού που βίασε.

Πηγή: skai.gr