Στη φυλακή και ο 36χρονος υπάλληλος νοσοκομείου για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

Στον 36χρονο αποδίδεται το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 36χρονος διοικητικος υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά, ο οποίος φέρεται να βίασε την 12χρονη από τον Κολωνό.

Ο 36χρονος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια παρέμενε με περιοριστικούς όρους στο σπιτι του, καθώς είχε προκύψει διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του. 

Σήμερα, σύμφωνα με τον συνήγορο του, Λάμπρο Μπρεάνο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε επί του θέματος έκρινε πως πρέπει να προφυλακιστεί και αυτός.

Υπενθυμίζεται πως στον 36χρονο αποδίδεται το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Αίτημα αποφυλάκισης

Νωρίτερα σήμερα, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης, όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροί της.

Από την υπεράσπισή της υποστηρίζεται πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν στην ογκωδέστατη δικογραφία δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της μαστροπείας, όποτε και θα ζητήσουν να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Ακόμη ισχυρίζονται πως η 12χρονη έχει αναφέρει στις καταθέσεις της στους αστυνομικούς του Ανηλίκων πως η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και πως δεν είχε καμία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το έλεγχο που έγινε στο κινητό τηλέφωνο της 37χρονης δεν προκύπτει πως είχε κατεβάσει την εφαρμογή της διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως δεν διαχειριζόταν τα προφίλ που είχαν δημιουργηθεί, ώστε να «αλιεύονται» οι βιαστές της 12χρονης.

Αυτό βέβαια, όπως λένε αστυνομικές πηγές, δεν σημαίνει πως δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού απευθείας με «ενδιαφερόμενους» εκτός διαδικτύου.

Είναι ένα από τα στοιχεία που ερευνώνται από τις Αρχές.

Εν τω μεταξύ, το πρωί εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ 39χρονος, ο οποίος ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση.

Πηγή: skai.gr