Παρέμβαση Ντογιάκου για την κακοποίηση της γατούλας στην Αιδηψό

Ζήτησε την απόφαση αθώωσης του δράστη προκειμένου να μελετηθεί αν υπήρξε εσφαλμένη

Ιωάννα Μάνδρου


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η αθώωση του 30 χρονου πριν από λίγες ημέρες από Δικαστήριο της Χαλκίδας, που είχε κατηγορηθεί για την κακοποίηση μιας γατούλας σε ταβέρνα στην Αιδηψό.
Ο νεαρός που είχε δελεάσει την ανυποψίαστη γατούλα με ψάρι για να τον πλησιάσει, την είχε κλωτσήσει πετώντας τη στη θάλασσα προκαλώντας οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους φιλόζωους πολίτες.
Το περιστατικό που είχε συμβεί τον περασμένο Μαϊο είχε προκαλέσει την προσωπική αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε σε δίωξη και δίκη για τον 30χρονο δράστη.
Η δίκη έγινε στις 19 Οκτωβρίου στη Χαλκίδα, Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης και οδήγηςε σε αθώωση του δράστη.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση του Δικαστηρίου προκειμένου να μελετηθεί αν υπήρξε εσφαλμένη καθώς η εφαρμογή του νόμου προστασίας των ζώων αποτελεί προτεραιότητα και της εισαγγελικής αρχής. Ο νόμος άλλωστε για την προστασία των ζώων που άρχισε να ισχύει τελευταία, έχει οδηγήσει κάποιες φορές - γιατί οι κακοποιήσεις των ζώων είναι δυστυχώς συνήθες φαινόμενο- σε επιβολή προστίμων και σε καταδίκες των δραστών σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί ότι τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, πονούν, υποφέρουν, καταλαβαίνουν και η ευθύνη μας είναι η προστασία τους και η ευζωϊα τους είτε είμαστε φιλόζωοι είτε όχι. Η αγάπη για τα ζώα είναι θέμα πολιτισμού.

Πηγή: skai.gr