Πώς τίμησαν τους αδικοχαμένους πιλότους Τσιτλακίδη – Τουρούτσικα οι συνάδελφοί τους στην Ανδραβίδα - Απογειώθηκε Phantom

Απογείωση στα εναέρια «χνάρια» των δύο αδικοχαμένων πιλότων. «Ιεροί» οι φοριαμοί και βουβές τιμές, σην Ανδραβίδα.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται, τις τελευταίες μέρες, στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, όπου υπηρετούσαν οι αδικοχαμένοι πιλότοι, Στάθης Τσιτλακίδης και Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης, οι «φαντομάδες» τίμησαν τους δύο νεκρούς συναδέλφους τους με τον δικό τους τρόπο ενώ σήμερα, με την κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν το μαχητικό κατέπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Σε ατμόσφαιρα κατανυκτικής σιωπής απογειώθηκε ένα «Φάντομ F – 4» και οι δύο χειριστές του έκαναν ακριβώς την ίδια εναέρια, μοιραία διαδρομή που είχαν πραγματοποιήσει το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι εκλιπόντες συνάδελφοί τους.

Στη συνέχεια,  όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο των σωστικών, όπου φυλάσσονται οι φοριαμοί των απολεσθέντων πιλότων, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι.

Πλέον τα δύο ντουλάπια, του Στάθη και του Μάριου – Μιχαήλ, θα παραμείνουν ανέπαφα (για πολύ καιρό), ακολουθώντας πιστά την παράδοση.

Πηγή: skai.gr