Τελευταία πράξη της τραγωδίας: Με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα η κηδεία Τσιτλακίδη - Παρόντες Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης (φωτογραφίες)

Τριήμερο πένθος και μεσίστιες οι σημαίες στη γενέτειρά του - Ετοίμαζε τον γάμο του ο άτυχος πιλότος, αλλά δεν πρόλαβε...

Με την κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν το μαχητικό κατέπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβούν στον Γρανίτη Δράμας, όπου και θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία στις 12 το μεσημέρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Η σορός του άτυχου πιλότου αναμένεται στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στην εκκλησία έχουν προσέλθει οι γονείς του σμηναγού και η αρραβωνιαστικιά του, υποβασταζόμενη και κρατώντας μια φωτογραφία τους στα χέρια.

κηδεία

κηδεία

κηδεία

Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 31χρονος πιλότος ετοίμαζε τον γάμο του, γι' αυτό και η οικογένειά του αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιραστούν μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα στους παρευρισκόμενους.

κηδεία

Ο χιονισμένος περίβολος της εκκλησίας έχει ήδη γεμίσει με στεφάνια.

κηδεία

κηδεία

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου  από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
  • Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

Χθες σε κλίμα βαθειάς οδύνης τελέστηκε στην Τρίπολη η κηδεία του συγκυβερνήτη του Phantom, Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσης, παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκφωνώνοντας τον επικήδειο, η μητέρα του αδικοχαμένου πιλότου ράγισε καρδιές: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει αθάνατος».

Πηγή: skai.gr