Για την υπόθεση Μπεκατώρου και το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού σταθμάρχη του Μετρό που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Αναφορικά με την υπόθεση Μπεκατώρου ο ίδιος υπογράμμισε πως «όλα αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας προφανώς χτυπούν πολλά καμπανάκια για το τι πρέπει να κάνουμε και πως ενδεχομένως πρέπει να θωρακίσουμε το δικαικό σύστημα». 

Επεσήμανε ότι αυτό που έχει αξία μια και η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, είναι να σπάσει η σιωπή οποιοδήποτε παιδί βρίσκεται σε αυτή την θέση και να υπάρχει κάθε υποστήριξη από την πολιτεία. 
«Πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο επαρκή τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε πως ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες.

Παράλληλα, ανέφερε πως έχει μεγιστοποιηθεί η ποινή για τον βιασμό.  

Σχετικά με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό ο υπουργός είπε πως ήδη έχω κάνει ερώτημα στην επιτροπή του ποινικού κώδικα αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου για τέτοιες συμπεριφορές.

Σημείωσε πως έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική σκοπούμενη σωματική βλάβη και ότι παρά το γεγονός ότι αφορά ανηλίκους η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και κάνει αυτό που πρέπει κάθε φορά. 

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η παραβατικότητα των ανηλικών έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ενώ ανέφερε πως είναι κρίμα να υπάρχουν αποτροπαιες συμπεριφορές σε μια συγχρονη δημοκρατική κοινωνία.

Για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα ο ίδιος είπε ότι περίπου τον Ιούνιου του 2021 θα είναι σε θέση να συζητήσουν για τις όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα. 


 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις