Μπακογιάννης σε ΣΚΑΪ για Μπεκατώρου: Μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών

Την ανάγκη η κοινωνία να επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην απόφαση της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για τη σεξουαλική της κακοποίηση. 

«Θα ήθελα να πω κι εγώ δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου, όχι μόνο ως δήμαρχος, αλλά και ως πατέρας δύο κοριτσιών. Η πραγματικότητα  είναι η εξής: πρέπει να μάθουμε ως κοινωνία να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών. Οποιοσδήποτε στηρίζει, δικαιολογεί, δίνει άλλοθι είναι ηθικά συνένοχος. Αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου είναι λυτρωτικό, όχι μόνο για την ιδία, αλλά για πολλές γυναίκες που ενδεχομένως να φοβούνται, να νιώθουν αδυναμία. Έχουμε μια διεπιστημονική ομάδα που παρέχει ψυχοκοινωνικές συμβουλές στο  5220645. Έχουμε και ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, αλλά και των παιδιών τους και παρέχουμε κοινωνικές συμβουλές εφόσον χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Μέτωπο κατά της βίας και της τρομοκρατίας»

Για το χυδαίο πανό που αναρτήθηκε στον πανεπιστήμιο Πειραιώς για τον πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη, ευχαρίστησε όλους και όλες που στείλανε μηνύματα υποστήριξης και ένα ευχαριστώ στα κόμματα. «Η συντριπτική πλειονότητα έχει διαμορφώσει μέτωπο εναντία στη βία την τρομοκρατία, εναντία στο μίσος, που υπερβαίνει τα κόμματα ένα μέτωπο χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις ή ναι μεν αλλά» επισήμανε. 

Φιλοξενία αστέγων από το δήμο

Για τη φιλοξενία αστέγων από το δήμο διευκρίνισε ότι «είμαστε έτοιμοι από καιρό, έχουμε και το μεγάλο πλεονέκτημα της λειτουργίας πολυδυνάμου κέντρου για τους αστέγους, μια πρότυπη δομή είναι ανοιχτή κάθε μέρα 24ωρες το 24ωρο και τώρα στην κακοκαιρία. Έχουμε και αλλά 2 κέντρα, ενώ οι κινητές ομάδες μας σαρώνουν όλη την πόλη κάνουν και ράπιντ τεστ δίνουν και κιτ για κορωνοϊό (αντισηπτικά μάσκες). Όποιος έρχεται σε δομή φιλοξενείται αφού υποβληθεί σε ράπιντ τεστ και φιλοξενείται». «Μακάρι με αυτό τον τρόπο να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να μείνουν στις δομές μας είναι δομές που λειτουργούν με σεβασμό στον άνθρωπο, αλλά με συνθήκες αξιοπρέπειας» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.


Μεταναστευτικό: «Γειτονιές έχουν ξεπεράσει το σημείο του κορεσμού»

«Όπως έλεγα και προεκλογικά αυτή τη στιγμή έχουμε γειτονιές στην Αθήνα που έχουν ξεπεράσει το σημείο του κορεσμού» ανέφερε εξάλλου για το μεταναστευτικό. «Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει το μερίδιο που καλείται να διαχειριστεί, υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητές μας, τώρα είναι η στιγμή και η ελληνική πολιτεία να αποκτήσει επιτέλους στρατηγική μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι πρόβλημα που έγινε χθες» σχολίασε. «Όλοι θέλουμε μια πόλη που να μας χωρά όλους και να μας ενώνει όλους, αλλά αυτό προαπαιτεί μέτρο και ισορροπία. Ένα μέτρο που έχει χαθεί, και μια ισορροπία που διαταράσσεται. Το πρόβλημα είναι παρά πολύ οξυμένο. Και η ποιότητα ζωής είναι δικαίωμα, και είναι καθήκον του δήμου να δίνει τη μάχη για αυτή την ποιότητα ζωής. Όποιος περπατάει την πόλη έχει μάτια και βλέπει» υπογράμμισε. 

«Τι συζητήσαμε με τον κ. Μηταράκη προχθές; Πρέπει η ελληνική πολιτεία να χαρτογραφήσει και να καταγράψει έναν πληθυσμό που είναι προφανώς δυναμικός και να συμφωνήσουμε σε μια στοχοθεσία να αποφορτίσουμε αυτές τις περιοχές, όχι να τις φορτίζουμε ακόμα περισσότερο. Αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι ένα φαινόμενο στη Βικτώρια στο οποίο είχαμε πάρα πολλούς δυστυχισμένους ανθρώπους που αναγκαζόντουσαν να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στην πλατεία. Ήδη έχουμε δρομολογήσει ένα προσωρινό μεταβατικό κέντρο φιλοξενίας για να μην έχουμε τα ίδια φαινόμενα τους επομένους μήνες και τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Η ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου

Για την ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου ο δήμαρχος σχολίασε ότι πρόκειται για μικρή πλατεία, με εμβληματική όμως άξια και υποτροπική σημασία, γιατί συνδέεται και με την πλατειά Ομονοίας. «Όπως έγινε η πλατειά Ομονοίας ξανά πλατεία θέλουμε και η πλατειά Θεάτρου να ανακτήσει τη χαμένη της γοητεία. Έχει μεγάλη σημασία να ξαναδούμε όλη την περιοχή μαζί. 

«Το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση, θα συμβασιοποιηθεί μέσα στους επομένους μήνες και θα αρχίσει να δουλεύεται ελπίζουμε στο τέλος του χρόνου.  
 

Πηγή: skai.gr