Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στα Τρίκαλα

Αφορούσαν αντλήσεις υδάτων, απομακρύνσεις ατόμων από οικίες και οχήματα που ακινητοποιήθηκαν καθώς και κοπές δέντρων

Συνολικά 140 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σήμερα Τετάρτη (03/05) από τις 15.00 το μεσημέρι έως τις 20.00 το απόγευμα λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί :

  • 60 αντλήσεις υδάτων
  • 13 απομακρύνσεις ατόμων από οικίες και οχήματα που ακινητοποιήθηκαν καθώς και  
  •  3 κοπές δέντρων

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και συνεχίζουν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα Τετάρτη (03-05-2023) και αύριο Πέμπτη (04-05-2023) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους προβλέπονται:

1. Σήμερα Τετάρτη (03-05-2023)

α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

β) στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο έως και τις απογευματινές ώρες.

2. Αύριο Πέμπτη (04-05-2023)

α) στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως και το απόγευμα.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της  ΕΛ.ΑΣ.  www.astynomia.gr

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: skai.gr