Τουλουπάκη: Κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστεάς Θεοδόση

Η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει στην αίτησή της ότι «συντρέχουν στο πρόσωπο της κυρίας Θεοδόση σοβαρότατες υπόνοιες ελλείψεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας σε βάρος της»

Της Ιωάννας Μάνδρου

Πριν καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με συγκατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Η αίτηση αφορά την αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αριστέα Θεοδόση, που χειρίζεται τη δικογραφία για τις πειθαρχικές ευθύνες της Ελένης Τουλουπάκη. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς διατείνεται ότι " συντρέχουν στο πρόσωπο της κυρίας Θεοδόση σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας και αμεροληψίας".

Προς τούτο η Ελένη Τουλουπάκη επισυνάπτει σειρά επιχειρημάτων για να θεμελιώσει την αίτηση της, η οποία και θα εξεταστεί από τα αρμόδια συμβούλια του Αρείου Πάγου.

Οι δικηγόροι της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς που θα δικαστεί το Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας, Γιάννης Μαντζουράνης, Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακοπουλος δήλωσαν, μεταξύ άλλων:

"«Η αίτηση εξαίρεσης κατά της κυρίας Θεοδόση είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυθαιρεσιών και παρανομιών της σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη.  Μεταξύ άλλων, λησμονεί και παραλείπει να συμπεριλάβει στη δικογραφία το ομόφωνα απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ενώ ταυτοχρόνως απαιτεί εξηγήσεις για τα ίδια γεγονότα για τα οποία έχουν κριθεί αμετάκλητα».

Η Ελένη Τουλουπάκη με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες για τους χειρισμούς της στην ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων και θα δικαστεί απο το Ειδικό Δικαστήριο μόνον για το ότι δεν έστειλε στη Βουλή τον φάκελο σε σχέση με τους πρώην υπουργούς Υγείας Παν. Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό.

Ελέγχεται όμως πειθαρχικά και στο πλαίσιο αυτό υπέβαλε και το χθεσινό της αίτημα.

Πηγή: skai.gr