Το χρονικό της σύλληψης του Χρήστου Παππά: Πώς τον αιφνιδίασαν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής

Στον Εισαγγελέα Εφετών, για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί στις 11.30  η ώρα ο Χρήστος Παππάς προκειμένου να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί, αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα οδηγηθεί στις φυλακές του Δομοκού. 

Ο υπόδικος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή του Ζωγράφου, πέρασε το βράδυ του στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο του 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13ετών και 3 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η διαδικασία της σύλληψής του διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή του Ζωγράφου κι έκλεισαν τον δρόμο περιμετρικά. 

Όλο αυτό το διάστημα τον φιλοξενούσε στο διαμέρισμα της, μια Ελληνίδα υπήκοος, Ουκρανικής καταγωγής, η οποία στο παρελθόν ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, εδώ και κάποιες μέρες οι αρχές είχαν την πληροφορία πως ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στο εν λόγω διαμέρισμα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, σε αυτό το διάστημα ο καταζητούμενος δεν εγκατέλειπε το διαμέρισμα, ενώ οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ψάξουν και στα σκουπίδια για να εντοπίσουν στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν ότι ο Παππάς βρισκόταν όντως εκεί. 

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο διαμέρισμα αργά χθες το βράδυ με τον Χρήστο Παππά να αιφνιδιάζεται χωρίς όμως να προβάλει σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Σημειώνεται ότι μαζί του συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία και η 52χρονη που τον φιλοξενούσε και  εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


 

Πηγή: skai.gr