Κλείσιμο

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου

Συνελήφθη, ο Χρήστος Παππάς, το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ: «Τις βραδινές ώρες την  Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. 

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η σύλληψη έγινε μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται.

Μεταφέρθηκε στη συνέχεια στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και αύριο, θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών. 

Ο Χρήστος Παππάς, «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, είχε καταδικαστεί μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη για εγκληματική οργάνωση και καταζητείτο από τον Οκτώβριο του 2020, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση.

Ήταν ο μόνος από τους 38 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης τα ίχνη του οποίου δεν είχαν εντοπιστεί.

Την 1η Οκτωβρίου, έδωσε το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν ενώ τα τηλέφωνά του είχαν να χρησιμοποιηθούν εδώ και αρκετό καιρό.

Οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε έξι τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα που είναι ο τόπος καταγωγής του χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι αρχές τον είχαν ψάξει μέχρι και στο Άγιον Όρος αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε.

Ο δικηγόρος του Παππά, Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στις 23/10, δεν απάντησε αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα ο πελάτης του και τόνισε πως δεν είχε μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε. Είπε ότι γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πιστεύε πως δεν είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου.

Πηγή: skai.gr