Το αδιαχώρητο σε πάρτι στο ΑΠΘ – «Λουκέτο» σε 5 μαγαζιά στην Αττική

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα νέα φαινόμενα συνωστισμού, -επικίνδυνου για διασπορά του κορωνοϊού, σε μπαρ, νυχτερινά καταστήματα αλλά και αυτοσχέδια πάρτι.

«Λουκέτο» 15 ημερών επιβλήθηκε σε πέντε νυχτερινά καταστήματα σε Πειραιά, Κεραμικό και Γκάζι το βράδυ της Παρασκευής ενώ οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν και χρηματικό πρόστιμο.

Ο αριθμός των ατόμων που ήταν μέσα στα εν λόγω καταστήματα, ήταν πολύ περισσότερος από τον προβλεπόμενο ενώ γινόταν και χρήση της μπάρας παρά την απαγόρευση που ισχύει. Τα καταστήματα έκλεισαν επί τόπου και θα ανοίξουν ξανά μετά την παρέλευση του 15νθημέρου.

Σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση, οι επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, σφραγίζονται πλέον άμεσα, ακόμη και αν βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία έφεσης ή η προσβολής της σχετικής απόφασης.

Παπαθανάσης σε ΣΚΑΪ: Μηδενική ανοχή στους απείθαρχους

Αυστηρή προειδοποίηση στους «απείθαρχους» καταστηματάρχες, έστειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Υπήρχαν παραβάσεις σε 5 καταστήματα έκλεισαν για 15 ημέρες και με διοικητικά πρόστιμα και το μήνυμα είναι απλό: Μην δοκιμάσει κανείς να λειτουργήσει πέρα και έξω από τους κανόνες γιατί θα κλείσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ένας πάνω στον άλλο σε πάρτι στο ΑΠΘ

Ανησυχία προκαλεί και άλλο περιστατικό συνωστισμού, αυτή τη φορά στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έγινε πάρτι με πάρα πολύ κόσμο μετά από κάλεσμα μέσω Facebook το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται καθαρά ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις και τα άτομα είναι πάρα πολλά.

Πηγή: skai.gr