Παπαθανάσης στον ΣΚΑΪ για λουκέτα: Να τηρήσουμε τους κανόνες

Λουκέτο 15 ημερών μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα και καταστήματα εστίασης στην Αττική και συγκεκριμένα στο Μικρολίμανο, τον Κεραμικό και το Γκάζι, και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης την παραβίαση των μέτρων εντόπισαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου, στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν με την αστυνομία. "Αν τηρήσουμε τους κανόνες δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε" τόνισε. 

Δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 500 έλεγχοι, σε όλη την Ελλάδα, ενώ με το άνοιγμα του τουρισμού, θα γίνονται έλεγχοι και σε τουριστικές περιοχές. Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι λειτούργει και η γραμμή 1520 για τις καταγγελίες. 

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την ανάγκη της προσωπικής ευθύνης, λέγοντας ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα οι επαγγελματίες, αλλά και οι πολίτες πρέπει να αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, και να κατανοήσουν ότι η διασκέδαση το φωτεινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετική.

Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα και στους θαμώνες των νυχτερινών κέντρων.

Πηγή: skai.gr