Έγκλημα στην Τήνο: Δράστης και θύμα είχαν χρόνιες διαφορές -Ο 93χρονος προκαλούσε συχνά εντάσεις

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της Τήνου, μετά τη δολοφονία του 50χρονου διευθυντή Σχολής Αγιογραφίας από τον 93χρονο γείτονά του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης ηλικίας 93 ετών είχε στήσει καρτέρι και πυροβόλησε το θύμα τη στιγμή που πάρκαρε έξω από το σπίτι του και πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο του.

Πηγές κάνουν λόγο για χρόνιες προσωπικές διαφορές μετάξύ του δράστη και του θύματος, για ασήμαντες αφορμές από τη συμβίωση τους στην ίδια πολυκατοικία στη Χώρα της Τήνου.

Οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες συχνά τσακώνονταν για θέματα, όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας ή κάποια καλώδια της πολυκατοικίας, ωστόσο, κανείς δεν πίστευε ότι ο 93χρονος θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τον γείτονά του.

Σύμφωνα με αναφορές, ο 93χρονος ήταν άτομο που τα τελευταία χρόνια προκαλούσε αρκετά συχνά περιστατικά έντασης. Αντιθέτως το θύμα ήταν ένας άνθρωπος ήσυχος και καλλιεργημένος.

Όσον αφορά την ποινική του μεταχείριση, πρώτα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, εν συνεχεία στον ανακριτή και μετά θα αποφασιστεί η προφυλάκιση του ή όχι.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες. Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Πηγή: Magnesia News