Την Πέμπτη φιλικός αγώνας του ΑΟ Καβάλας με τη Δόξα Δράμας στη μνήμη του Άλκη

Την Πέμπτη φιλικός αγώνας του ΑΟ Καβάλας με τη Δόξα Δράμας στη μνήμη του Άλκη

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία προκειμένου να μπει ένα τέλος στην όποια οπαδική αντιπαλότητα υπάρχει στον χώρο του αθλητισμού και της περιοχής, πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης σε συνεργασία με τον ομόλογό του στη Δράμα, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Πέμπτη (10/2) στις 3 μετά το μεσημέρι στο «Ανθή Καραγιάννη» θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στον ΑΟ Καβάλας και τη Δόξα Δράμας, δύο ομάδες οι οποίες λόγω και της κοντινής απόστασης που τους χωρίζει, διακρίνονται για την προαιώνια αντιπαλότητά τους.

«Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία του Άλκη, είχα μια ιδέα την οποία φρόντισα να κοινοποιήσω άμεσα στον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και από κοινού στη συνέχεια ενημερώσαμε τις ομάδες. Έτσι προγραμματίσαμε τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα στη μνήμη του αδιοκαχαμένου 19χρονου. Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να δείξουμε ότι η όποια αντιπαλότητα, υπάρχει μόνο στο γήπεδο και να ενώσουμε ό,τι μας χωρίζει», σημειώνει στο GRTimes, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Να σημειωθεί αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες ώστε στο γήπεδο να βρεθούν επίσης παιδιά από τις ακαδημίες των δύο ιστορικών ομάδων, καθώς επίσης και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Ο αθλητισμός είναι φιλία, είναι και ανθρωπιά 

«Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στον ΑΟ Καβάλας και τη Δόξα Δράμας υπάρχει μια αντιπαλότητα, η οποία φυσικά περιορίζονταν μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου και κάτω από τον όρο «ντέρμπι». Εμείς με αυτό το φιλικό θέλουμε να δείξουμε ότι η όποια αντίπαλη διάθεση περιορίζεται μόνο στα 90 λεπτά του αγώνα και στις καθυστερήσεις. Να δείξουμε ότι ο αθλητισμός διαθέτει και ανθρωπιά και φιλία. Ήταν μια ιδέα του συναδέλφου μου από την Καβάλα την οποία φυσικά αγκάλιασα χωρίς δισταγμό» υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Να σημειωθεί ότι στο «Ανθή Καραγιάννη» έχουν προσκληθεί επίσης οι δήμαρχοι των δύο πόλεων Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος όμως σήμερα ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό, καθώς επίσης και ο Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: GRTimes