Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Τα στοιχεία που πρόδωσαν τους δράστες -Τι έδειξαν βίντεο και κινητά

Για βασική ομάδα κρούσης μιας αδίστακτης συμμορίας που έκαναν σαφάρι αναζήτησης θυμάτων -αντιπάλων χρησιμοποιώντας στοχευμένα χτυπήματα, κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφερόμενοι στην εντεκάδα των κατηγορουμένων της δολοφονίας του Άλκη

Τα στοιχεία που πρόδωσαν τους χούλιγκαν 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ ένα από τα στοιχεία που πρόδωσαν τους δράστες ήταν το αποτύπωμα 21χρονου στο δρεπάνι της δολοφονίας. Πρόκειται για τον οδηγό του δεύτερου οχήματος από τα τρία που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ο οποίος είναι πρώην ποδοσφαιριστής του παιδικού τμήματος ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, βρέθηκε γενετικό υλικό του 23χρονου στο στειλιάρι ενώ εντοπίστηκε DNA των δραστών στα ρούχα των θυμάτων –του Άλκη και των φίλων του -.

Με παρελθόν σε επεισόδια ο 21χρονος δράστης – Τι γνωρίζουμε γι αυτόν 

Επίθεση από οπαδούς είχε δεχθεί ένα από τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος δράστης τον Ιανουάριο του 2021 είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο μετά από επίθεση οπαδών με 2 μαχαιριές σε κάθε πόδι, ενώ κινδύνευσε να χάσει το μάτι του από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ο ίδιος συγκάλυψε την επίθεση δηλώνοντας απόπειρα ληστείας.

Το χρονικό της επίθεσης 

Η δολοφονία της Χαριλάου φέρεται να έγινε από 11 άτομα- μέλη από 3 συνδέσμους. Η απόφαση για την επίθεση φαίνεται ότι πάρθηκε μετά το τέλος ενός αγώνα βόλεϊ που παρακολούθησαν όλοι μαζί.  Στην συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο για να πάρουν "οπλισμό" και επέστρεψαν σε αυτόν μετά την επίθεση.

Βίντεο κατέγραψαν την διαδρομή τους ενώ ήταν συνεχείς οι κλήσεις του 23χρονου με όλους τους συνεργούς για ενημέρωση σχετικά με την τύχη των θυμάτων τους. Μετά από αυτό οι δράστες κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων και συγγενών. 

Στο στόχαστρο οι καταζητούμενοι

Την ίδια στιγμή  βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία και έχει ταυτοποιηθεί η παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας μέσω βιντεοληπτικού υλικού. Παράλληλα αναζητούν ένα ακόμη άτομο που φέρεται να έχει επαφές με σύνδεσμο οπαδών στην Αθήνα.  

Άνδρες της ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνες σε 4 φιλάθλους οπαδών στην Αττική δίχως να εντοπιστούν ενοχοποιητικά ευρήματα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr