Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι από «πορτοκαλί» χώρες από 26/7

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Η βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να καταργήσει την υποχρέωση δεκαήμερης κατ' οίκον απομόνωσης για τους Βρετανούς ταξιδιώτες που θα επιστρέφουν από τις χώρες της πορτοκαλί λίστας, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, από τις 26 Ιουλίου.

Θα είναι η πρώτη εβδομάδα των σχολικών διακοπών στη Βρετανία, κάτι που θα επιτρέπει οικογενειακές διακοπές για τους Βρετανούς στους «πορτοκαλί» δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Όπως δηλώνει κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα, «η έμφαση δίνεται στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάργηση της καραντίνας θα αφορά σε πρώτο στάδιο τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι εγγεγραμμένοι στο εθνικό σύστημα υγείας NHS, αλλά πρόκειται να επεκταθεί σε όλους τους πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ.

Παράλληλα, οι Times αναφέρουν πως Λονδίνο και Βρυξέλλες είναι κοντά σε συμφωνία για αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά Covid. Αυτό σημαίνει ότι οι βρετανικές αρχές θα αποδέχονται την ψηφιακή πράσινη κάρτα των Ευρωπαίων και οι ευρωπαϊκές αρχές την εφαρμογή του συστήματος υγείας NHS που δηλώνει το καθεστώς εμβολιασμού κάθε κατοίκου του Ην. Βασιλείου.
 

Πηγή: skai.gr