Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου στον ΣΚΑΪ για την καταγγελία για τη μίζα των 3.500 ευρώ για ΜΕΘ

Το απίστευτο περιστατικό με μια γυναίκα να ζητά 3,5 χιλιάδες ευρώ από συγγενή ασθενούς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Άγιος Πάυλος στη Θεσσαλονίκη με το πρόσχημα να μεσολαβήσει για τη διασωλήνωση του , επιβέβαιωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Οδυσσέας Κάτσακας.

Όπως ανέφερε ο διοικητής, η  καταγγελία έγινε την Τετάρτη από έναν αστυνομικό από την Ρόδο, του οποίου ο πεθερός βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι μια γυναίκα κάλεσε την σύζυγό του και της είπε τα εξής: «Είμαι επιταγμένη υγειονομικός, γνωρίζω πάρα πολλά και είμαι πολύ καλή. Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας θα πεθάνει.Δώστε μου αυτά τα χρήματα και θα το αναλάβω εγώ». Το πoσό μάλιστα που ζήτησε η γυναίκα ανέρχεται στα 3.500 ευρώ, τόνισε ο διοικητής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η γυναίκα αυτή δεν εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν την γνωρίζει.

Εξήγησε δε ο κ. Κατσάκας ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και τηρείται σειρά προτεραιότητας.«Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και έχουν ήδη εκκινηθεί οι νομικές διαδικασίες.

Πηγή: skai.gr