Τι ισχύει με το πρόστιμο για τις αλυσίδες στα αυτοκίνητα - Μπλόκα της τροχαίας

Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο και αν έρθει τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών 

Συστάσεις να έχουν αλυσίδες στα οχήματά τους απευθύνουν οι άνθρωποι της τροχαίας στους οδηγούς που κινούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και η εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη.  

Μιλώντας στην εκπομπή ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι «πρώτη φορά η πολιτεία είναι οργανωμένη, έτοιμη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της κακοκαιρίας. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο είναι καλό να έχουμε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας. Πρόστιμο μπαίνει όπως χθες, όταν η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι θα έχουμε άσχημα καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις. Όμως, το πρόστιμο δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι ότι προστατεύουμε τη ζωή μας, τη ζωή των πεζών». 

«Η Τροχαία κάνει συστάσεις και υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι πρέπει να έχει τις αλυσίδες μαζί του. Τις αλυσίδες πρέπει να τις έχουμε υποχρεωτικά όταν υπάρχουν ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία, την ΕΜΥ για τον καιρό. Καλό θα είναι να τις έχουξμε από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο στο αυτοκίνητο. Αυτή είναι η απόφαση που έβγαλα πέρυσι και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο και αν έρθει, αρκεί να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να μη μετακινούμαστε άσκοπα και να έχουμε εφοδιασμένα τα αυτοκίνητά μας είτε με χιονολάστιχα είτε με αλυσίδες», πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr