Θράκη: Μητροπολίτες και μουφτήδες καλούν μαζί χριστιανούς και μουσουλμάνους να βοηθήσουν την Τουρκία

Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιείται καθημερινά έως την Κυριακή στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεων σε Διδυμότειχο, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Κοινή έκκληση απευθύνουν οι Μητροπόλεις και οι Μουφτείες της Θράκης σε πιστούς χριστιανούς και μουσουλμάνους να σταθούν αλληλέγγυοι στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Ανατολικής Συρίας.

Ειδικότερα, οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης επισημαίνουν, σε ανακοίνωση τους, ότι «επειδή η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος».

Εν συνεχεία, καλούν τους  πιστούς να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένων νερών και φαρμάκων, τα οποία θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Η ανακοίνωσή τους: 

«Οι υπογράφοντες τέσσερεις Μητροπολίτες της Θράκης, απευθύνουμε έκκληση στους Χριστιανούς των Επαρχιών μας και σας καλούμε να εκδηλώσετε το Ευαγγελικό μας καθήκον και την ενεργή συμπαράστασή μας στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την ανατολική Συρία.
Κατ’ αρχάς παρακαλούμε να εντείνετε τις προσευχές σας στον Θεό, ώστε να ανακουφίσει τον πόνο των πληγέντων από την απώλεια των συγγενών τους.

Στη συνέχεια, επειδή η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος.

Κάνουμε έκκληση και ζητούμε την αρωγή όσων χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένων νερών και φαρμάκων, τα οποία θα στείλουμε στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των εμπερίστατων συνανθρώπων μας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία».

Η συγκέντρωση των υλικών  θα πραγματοποιείται καθημερινά από σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου  και ώρες 09:00 -13:00 στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεών στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή.

Οι Μουφτήδες της Ξάνθης, του Διδυμότειχου και της Κομοτηνής, με τη σειρά τους, δηλώνουν βαθιά συγκλονισμένοι από το δράμα που προκάλεσε ο τουρκικός σεισμός και υπογραμμίζουν πως «είμαστε γείτονες και ως γείτονες θα βοηθήσουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Βαθιά συγκλονισμένοι από το δράμα που προκάλεσε ο τρομερός σεισμός στον τουρκικό και τον συριακό λαό, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε ανάπαυση στους νεκρούς, ανάρρωση στους τραυματίες και ανακούφιση στους πληγέντες. Είμαστε γείτονες και ως γείτονες θα βοηθήσουμε. Παρακαλούμε για το Έλεος του Θεού!».

Πηγή: skai.gr