Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα  - Συμμετέχουν φοιτητές, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά η πορεία μνήμης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια, την 6η Δεκεμβρίου του 2008.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στην πορεία συμμετέχουν φοιτητές, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας και του κράτους.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, ισχυρή αστυνομική δύναμη είναι “επί ποδός” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπό τον φόβο επεισοδίων με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Η σημερινή πορεία γίνεται υπό τη σκιά της αιματηρής καταδίωξης στη δυτική Θεσσαλονίκη, που έγινε χθες τα ξημερώματα, όταν αστυνομικός πυροβόλησε 16χρονο Ρομά στο κεφάλι.

Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πορεία στην Αθήνα η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή καθώς επίσης και στο Βόλο. 

Πηγή: thestival.gr