Ένταση από Ρομά στην Παγανή Λέσβου

Βάζουν φωτιές σε κάδους και διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Παγανή Λέσβου μεταξύ αστυνομικών και Ρομά.

Οι Ρομά σύμφωνα με το aeolos tv, βάζουν φωτιές σε κάδους και διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια έληξαν, οι Ρομά γύρισαν στον καταυλισμό ενώ οι φωτιές σε τρεις κάδους απορριμμάτων έσβησαν. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εντωμεταξύ τεταμένο κλίμα επικρατεί σε πληθώρα περιοχών ανά τη χώρα καθώς ομάδες Ρομά προβαίνουν σε έντονες διαμαρτυρίες κατά τις οποίες σημειώνονται επεισόδια και ένταση με τις αστυνομικές αρχές.

Ενδεικτικά κλειστεί παραμένει η Κορίνθου- Πατρών στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο και στις δύο κατευθύνσεις εξαιτίας της διαμαρτυρίας Ρομά στο Ζευγολατιό.

Νωρίτερα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν Ρομά και έκαψαν ελαστικά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο ενώ το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί και στη Μεσογείων στο Νομισματοκοπείο.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στον οικισμό Ρομά Αγια Σοφία ,  μεταξύ Καλοχωρίου και Διαβατών , κοντά στο βενζινάδικο από το οποίο ξεκίνησε η καταδίωξη με τον πυροβολισμό του 16χρονου. 

Ρομά έβαλαν φωτιές σε πολλά σημεία του δρόμου σε μήκος 1,5 χλμ, καίγοντας λάστιχα και πλαστικά, ενω ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρπόλησαν δύο μηχανήματα έργου που βρίσκονται στην περιοχή. 

Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλα και η  Πυροσβεστική.

Παράλληλα, Ρομά απο τον οικισμό Τσαΐρια στην Περαία Θεσσαλονίκης διέκοψαν την κυκλοφορία στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας.

Άναψαν φωτιές και έσυραν στη μέση του οδοστρώματος κλαδιά και κάδους απορριμμάτων.

Το πρωί επικράτησε ένταση έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, κατά τη μεταγωγή του αστυνομικού. 

Στο μεταξύ, παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας θα καταθέσουν αύριο οι γονείς του 16χρονου, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας.  

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του 16χρονου, ο δικηγόρος τονισε ότι εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Πηγή: skai.gr