Θεσσαλονίκη: Σε δημοπρασία για καλό σκοπό τα κρασιά από τον αμπελώνα του δήμου

Τα έσοδα από τη δημοπρασία, που ανήλθαν σε 4.500 ευρώ, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός»

Δημοπρασία για καλό σκοπό διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης στην Κάζα Μπιάνκα. Έβγαλε στο «σφυρί» 150 φιάλες μονοποικιλιακών οίνων του αστικού αμπελώνα της πόλης.

Συγκεκριμένα 50 φιάλες λευκό της ποικιλίας ρομπόλα και 100 φιάλες ερυθρό της ποικιλίας ξινόμαυρο με ετικέτες αντίγραφα έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης εμβληματικών καλλιτεχνών όπως του Εγγονόπουλου, Ν. Γύζη, Α. Φασιανού, Π. Ρέγκου, Δ. Μυταρά, Γ. Σικελιώτη, Κ. Λούστα, Ν. Κεσσανλή, Γ. Λαζόγκα, Γ. Μόραλη, Π. Μοσχίδη, Π. Παπανάκου, Ν. Σαχίνη, Λ. Βενετούλια και πολλών άλλων.

Στη δημοπρασία συμμετείχε τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού.

Περίπου 480 ρίζες Μαλαγουζιάς, Ρομπόλα, Αγιωργίτικου και Ξινόμαυρου, οι οποίες στη γη της Θεσσαλονίκης έφεραν ένα εξαιρετικό κρασί, τη «Γοργόνα», αναζητούν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός». Για την υποστήριξη των σκοπών του Αγίου Στυλιανού συγκεντρώθηκαν περίπου 4.500 ευρώ.

Κάθε φιάλη είναι μοναδική και στην πίσω πλευρά της έχει πληροφορίες για τον αμπελώνα, το κρασί και στοιχεία για το έργο τέχνης και τον δημιουργό του. Αυτές θα δημοπρατηθούν σε 62 διαφορετικά πακέτα-προτάσεις, με μονές φιάλες, δυάδες, τριάδες, τετράδες και εξάδες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε πως επιτέλους κάτι που γίνεται χρόνια στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, γίνεται και στη Θεσσαλονίκη. «Μαζί με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου και τους ανθρώπους του δήμου Θεσσαλονίκης παράξαμε ένα κρασί που γίνεται δίπλα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο που σήμερα το βράδυ θα δημοπρατηθεί για τους σκοπούς του Αγίου Στυλιανού», τόνισε. Παράλληλα, έκανε μια αναδρομή για το πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργικότητα του αστικού αμπελώνα μετά από ένα ταξίδι στο Παρίσι το 2012.

Η διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», Αλεξάνδρα Ανθίδου, η οποία έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και όπως είπε, έχει ήδη προμηθευτεί... δύο σφυράκια, ένα μπρούντζινο και ένα ξύλινο. Σχετικά με τη δημοπρασία είπε ότι ζητούμενο είναι να ανέβει η τιμή όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα. Όπως εκτίμησε, στη δημοπρασία θα συμμετέχουν άτομα του δήμου, λάτρεις της τέχνης αλλά και του κρασιού. 

Η Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, προϊσταμένη Τμήματος Δημοτικής Πινακοθήκης δήμου Θεσσαλονίκης, είπε πως πρόκειται για μια πρωτότυπη πράξη που θέλει να επιτύχει έναν καλό σκοπό. Άλλωστε, τόνισε πως καμία φιάλη δεν θα καταλήξει στον κάδο ανακύκλωσης αλλά θα κοσμεί το κάθε σπίτι. Πρόσθεσε πως ήταν ένα έργο που απαίτησε πολύ σχεδιασμό.

Ο καθένας που έρχεται παίρνει ένα καρτελάκι, το οποίο θα προτάσσει, και πληροφορίες για τα 62 πακέτα των προσφορών. 

Πακέτα Δημοπράτησης

α) 21 φιάλες ερυθρού. Τιμή εκκίνησης: 25 ευρώ ανά φιάλη
β) 20 δυάδες με 1 λευκό και 1 ερυθρό:  με τιμή εκκίνησης: 40 ανά συσκευασία
γ) 7 τριάδες ερυθρού με τιμή εκκίνησης: 60€ ανά συσκευασία
δ) 3 τετράδες λευκού με  τιμή εκκίνησης: 80 ευρώ ανά συσκευασία
ε) 5 τετράδες ερυθρού με τιμή εκκίνησης: 80 ευρώ ανά συσκευασία
στ) 6 εξάδες, με 3 λευκά και 3 ερυθρά , με τιμή εκκίνησης: 100 ευρώ ανά συσκευασία

Πηγή: Voria.gr