Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Αποφύγετε μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές: Χαλκιδικής, Λαγκαδάς, Βόλβης. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές», γράφει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Θυμίζουμε ότι η κακοκαιρία “Μπάλλος” πλήττει τις τελευταίες ώρες και την Χαλκιδική με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και τις αρχές να είναι σε επιφυλακή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ανέφερε πως κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο κι ένας 55χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

«Χρειάστηκε ένας 55χρονος άνδρας να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο καθώς δεν μπορούσε να φύγει από την εξοχική κατοικία του, με τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο να ξεπερνά το μισό μέτρο», εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις