Μπάλλος- Χαλκιδική: Yπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα-Απεγκλωβισμός 55χρονου

Δεν άντεξε στην πίεση της έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισε τελικά το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον δήμο Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική. «Δυστυχώς δεν άντεξε και έσπασε το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία, υπερχείλισε και δημιουργήθηκε ένα ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο κι ένας 55χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων. «Χρειάστηκε ένας 55χρονος άνδρας να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο καθώς δεν μπορούσε να φύγει από την εξοχική κατοικία του, με τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο να ξεπερνά το μισό μέτρο», εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε μέχρι αυτή την ώρα μία άντληση υδάτων σε κατοικία στην περιοχή, ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν, εάν χρειαστεί.

Κλειστοί δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς

Σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς επαρχιακοί και παραλιακοί δρόμου έχουν κλείσει καθώς μετατράπηκαν σε ποτάμια, όπως μεταδίδει το thestival.

Στη Χαλκιδική, κλειστοί παραμένουν από εχθές το μεσημέρι η οδός Ακροπόλεως στη Νέα Ηράκλεια είναι ο δρόμος που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Κλειστή είναι η παραλιακή οδός στο 3ο και 7ο χλμ Καλλικράτειας – Ηράκλειας και το 10χλμ της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας Αγίου Παύλου. Κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο 117ο χλμ. Κλειστός και ο δρόμος από την Ολυμπιάδα προς τον Σταυρό.

Επίσης, κλειστοί είναι οι δρόμοι: Εμμανουήλ Παπά ανάμεσα στη Λεωφόρο Αγίου Παύλου, στον οικισμό “Αριζώνας”, στην είσοδο της Νέας Ηράκλειας από την οδό Ηράκλειας – Αγίου Παύλου.

Στο δεύτερο πόδι, στις οδούς, Αγίου Νικολάου – Πυργαδικίων, Αγίου Νικολάου – Μεταγγιτσίου, ακτή Σαλονικιού.

Επίσης, διακοπή κυκλοφορίας σημειώνεται και στο 114ο χλμ. Θεσσαλονίκη – Ιερισσού, λόγω πτώσης δέντρου, για το οποίο έχει επιληφθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην Πιερία κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Αγ. Σπυρίδονα στο 12οχλμ και στην περιοχή Ξερολάκι.

Στο Κιλκίς είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Κιλκίς – Φαναρίου στο ύψος Λειψυδρίου, λόγω υπερχείλησης του Γαλλικού Ποταμού.  

Η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου. Επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων από Ιερισσό για Άγιο Όρος δεν πραγματοποιήθηκαν. Απαγορευτικό απόπλου ισχύει και για την Ουρανούπολη.

Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, thestival