Μεγάλη πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για την τραγωδία στα Τέμπη - Βίντεο

Πορεία 3.000 φοιτητών στη Θεσσαλονίκη - Σιωπηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών στην Αριστοτέλους  

Μεγάλη πορεία από φοιτητές βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το πολύνεκρο δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη. Εκτιμάται ότι στην πορεία συμμετέχουν 3.000 φοιτητές. 

Στην πορεία, που συμμετέχουν μέλη φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι διαδηλωτές απαιτούν να μην υπάρξει συγκάλυψη των υπευθύνων της τραγωδίας των Τεμπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από την πλατεία της Καμάρας και θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις τάξεις των διαδηλωτών επικρατεί θρήνος αλλά και οργή για τον άδικο χαμό των επιβατών από τη μοιραία σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Παράλληλες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας και θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μικρής έκτασης επεισόδια εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της πορείας φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ομάδα κουκουλοφόρων, πέταξε πυρσούς και άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν την πορεία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Σιωπηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών στην Αριστοτέλους  

«Πενθούμε τους νεκρούς μας – Απαιτούμε την αλήθεια». Με αυτό το σύνθημα η μη κυβερνητική οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους» πραγματοποίησε σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους για την τραγωδία των Τεμπών.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία στέλνοντας μήνυμα για απονομή δικαιοσύνης προκειμένου να δικαιωθούν οι ψυχές των δεκάδων θυμάτων.

Η «Αλληλεγγύη για όλους» οργάνωσε αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης είχε απευθύνει κάλεσμα προς τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση. Μεταξύ των διαμαρτυρόμενων βρέθηκαν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αριστοτέλους

Πηγή: thestival.gr