Κλείσιμο

Γιατί ήχησαν σειρήνες πολέμου τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη; - Δείτε βίντεο

Περίπου στις 04.00 και ενώ η έντονη βροχόπτωση βρισκόταν σε εξέλιξη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, άρχισαν να ηχούν οι πολεμικές σειρήνες

Μπορεί η κακοκαιρία "Eva" να πέρασε ανώδυνα από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής, συνέβη ένα περιστατικό το οποίο σε συνδυασμό με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανησύχησε ιδιαίτερα, κυρίως του κατοίκους του κέντρου της πόλης.

Περίπου στις 04.00 και ενώ η έντονη βροχόπτωση βρισκόταν σε εξέλιξη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, άρχισαν να ηχούν οι πολεμικές σειρήνες.

Όπως ήταν λογικό οι περισσότεροι ξύπνησαν και βγήκαν στα μπαλκόνια τους να δουν τι συνέβη. Ισχυρή καταιγίδα, τα κλαδιά των δέντρων να λυγίζουν από τους ισχυρούς ανέμους και ένας απόκοσμος ήχος.

Τα τηλέφωνα στις αρχές ξεκίνησαν να χτυπούν. Αστυνομία και Πυροσβεστική άρχισε να ερευνούν τι συνέβη.

Ο «λάθος συναγερμός» αποδόθηκε σε βλάβη λόγω της κακοκαιρίας και μετά από λίγα λεπτά οι σειρήνες σταμάτησαν να ηχούν. Όσοι ξύπνησαν έχασαν τον ύπνο τους, όσοι ήταν έξω για το ποτό τους, είχαν μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πουν, λίγο πριν κοιμηθούν.

Από την άλλη όσοι πίστευαν ότι ήταν ένα μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει μάλλον διαψεύστηκαν καθώς η «Eva» το μόνο που έκανε στη Θεσσαλονίκη, ήταν να προκαλέσει μία μπόρα και να ρίξει μερικά κλαδιά δέντρων.

Πηγή: thestival.gr