Μόνο τυχαίες φαίνεται πως δεν είναι οι καταγγελίες για εθνικιστικές ομάδες που συνεχίζουν να δρουν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και μάλιστα, να μη διστάζουν να επιτεθούν λεκτικά και σωματικά σε μαθητές οι οποίοι δεν ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο και δεν συμφωνούν με τις ενέργειες τους.

Μόλις χθες η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας κατήγγειλε ότι στο 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1 αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ, εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου, άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία.

Σήμερα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το GRTimes.gr, άτομα, πιθανότατα μαθητές, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου βγάζοντας κάδους απορριμμάτων και έχοντας συγκεντρωθεί στην κεντρική πόρτα επί της οδού Σμύρνης ενώ περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος βρέθηκαν δυνάμεις τις αστυνομίας και κλούβες των ΜΑΤ.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και ανησυχία είναι, όπως φαίνεται και στις εικόνες του GRTimes.gr, είναι ότι τα άτομα πέταξαν τρικακια που σχετίζονται απόλυτα με τον ακροδεξιό και εθνικιστικό χώρο.

“Σε 10 χρόνια θα είμαστε μειοψηφία στην ίδια μας την πατρίδα. Ξυπνήστε”, γράφει ένα από τα εκατοντάδες χαρτιά που πέταξαν στην είσοδο του σχολείου και υπογράφει η “Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης”. “Κόντρα σε κάθε επιβολή της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Λέμε όχι στη χρήση μάσκας στα σχολεία “, αναφέρεται σε άλλο.

Μάλιστα, σε τοίχους έξω από το σχολείο έχουν κολλήσει χαρτιά – καλέσματα που γράφουν με μεγάλα γράμματα: “Εθνικισμός τώρα. Έλα στην εθνική αντίσταση. Για το λαό και την πατρίδα” και το υπογράφει η ΕΝΕΘ.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο του Ευόσμου είχε δημιουργηθεί ένταση πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μετά τα επεισόδια στην Σταυρούπολη.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: GR TIMES

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις