Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για «επικίνδυνη» γέφυρα που περνά πάνω από γραμμές τρένου

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα διενεργείται για προβληματική γέφυρα που περνά πάνω από τις γραμμές τρένου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το grtimes.gr

Ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα:

-Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, δια παραλείψεως.

-Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία κυρίως δια παραλείψεως.

Στο πλαίσιο της έρευνας που αναμένεται να ανατεθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα γίνουν αυτοψίες και πραγματογνωμοσύνες για να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλής η λειτουργία της γέφυρας. Αν ελλοχεύει κίνδυνος για πρόσωπα και οχήματα έτσι ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ακόμη ζητείται να ελεγχθεί η στατική επάρκεια της γέφυρας και σε ποια σημεία καταγράφονται φθορές.

Να καταθέσουν υπάλληλοι που θα κάνουν την αυτοψία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής έχουν υποχωρήσει.

Σοβαρά ερωτήματα θέτουν εργαζόμενοι της Hellenic Train για την συγκεκριμένη γέφυρα της εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, που περνά πάνω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ΤΧ2.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «μεροκάματα του τρόμου» καθώς δεν ξέρουν αν την επόμενη φορά που αποκολληθούν κομμάτια από το σκυρόδεμα της γέφυρας, θα πέσουν πάνω σε κάποια αμαξοστοιχία ή ακόμη και πάνω στα ίδια τους τα κεφάλια την ώρα που θα εκτελούν κάποια εργασία.

Ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής έχουν υποχωρήσει με τον οπλισμό να οξειδώνεται εκτεθειμένος όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα.

Πηγή: grtimes.gr