Θεσσαλονίκη: Ταυτόχρονες πυρκαγιές σε ναυπηγείο και στη ΒΙΠΕ Σίνδου - Κάηκε το καραβάκι «Κωνσταντής»

Από την φωτιά στο ναυπηγείο κάηκε και το καραβάκι «Κωνσταντής», το οποίο τους θερινούς μήνες, εκτελούσε καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις ακτές του Θερμαϊκού.

Διπλή επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, από τη μια για την κατάσβεση φωτιάς σε επιχείρηση στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, στα δυτικά της πόλης, κι από την άλλη σε ναυπηγείο, παραπλεύρως της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

H πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε επιχείρηση με είδη συσκευασίας και εκτυπώσεων και συγκεκριμένα σε αποθηκευτικό της χώρο. Λόγω των εύφλεκτων υλικών απαιτούνται αρκετές ρίψεις νερού από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο σημείο με 30 άνδρες και δέκα οχήματα. Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στην εταιρία, ενώ οι φλόγες δεν απείλησαν παρακείμενες επιχειρήσεις.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε ιδιωτικό ναυπηγείο στην περιοχή ΙΚΕΑ, παραδίδοντας στις φλόγες δύο σκάφη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φωτιά ξεκίνησε σε επιβατηγό σκάφος και επεκτάθηκε σε παρακείμενο. Επί τόπου έσπευσαν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα που παραμένουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

Το ένα από τα σκάφη που κάηκαν είναι το καραβάκι «Κωνσταντής» το οποίο τους θερινούς μήνες, εκτελούσε καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις ακτές του Θερμαϊκού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ