«Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε» – Tο αντίο συμμαθητών του 19χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ραγίζει καρδιές το «αντίο» των μαθητών και καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Βέροιας στον άτυχο 19χρονο Αλκη που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για ένα παιδί «γελαστό και ευγενικό», με «καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα και αστείρευτο γέλιο», ενώ ελπίζουν «ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού να αποτελέσει αφορμή για περισυλλογή και να γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας».

Η ανακοίνωση του 2ου ΓΕΛ Βεροίας

«Για τον Άλκη…

Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει.

Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!

Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας.

Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας
Μαθητές και μαθήτριες 2ου ΓΕΛ Βέροιας»


Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: inveria.gr