Θεσσαλονίκη: Ανεμβολίαστος 20χρονος πέθανε από κορωνοϊό-Τι είπε η Γκάγκα

Στον θάνατο ενός ανεμβολίαστου νεαρού αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση του Υπ. Υγείας η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,η Μίνα Γκάγκα π.

Συγκεκριμένα η  κ. Γκάγκα έκανε λόγο για απώλεια ενός νεαρού στην Θεσσαλονίκη από κορωνοϊό, χωρίς να αναφερθεί παραπάνω στο γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ πρόκειται για νεαρό μόλις 20 ετών, ο οποίος ήταν  ανεμβολιαστος με ήπια υποκείμενα νοσήματα. Διαγνώστηκε θετικός στις αρχες του μήνα, έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στις 16/9, διασωληνώθηκε και μετά από επιπλοκές στην υγεία του κατέληξε.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η κ. Γκάγκα κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ. Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο "κόκκινο", λέγοντας ότι αυτή τι στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη για τη ζωή νεαρός, σημειώνονττας «δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό».

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Επισήμανε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία», αλλά είναι σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρυσι.

«Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορονοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πηγή: skai.gr