Θάνατος 7χρονου στην Θεσσαλονίκη: Επί δύο ώρες προσπαθούσαν να τον σώσουν οι γιατροί - Άγνωστο γιατί κατέληξε

Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του 7χρονου αγοριού στην Θεσσαλονίκη. Το παιδί «έφυγε» παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στην ζωή.

Το αγόρι διακομίστηκε χθες το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου με σπασμούς, υψηλό πυρετό, ταχύπνοια και υπέρπνοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πυρετό από ημέρες και οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη, όπως αναφέρει το GRTimes.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί πέθανε στα εξωτερικά ιατρεία και δεν πρόλαβε καν να νοσηλευτεί.

Οι γιατροί προσπάθησαν επί δύο ώρες να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως ο 7χρονος υπέστη ανακοπή και οι προσπάθειες αναζωογόνησης δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η σορός του παιδιού θα υποβληθεί σε νεκροψία - νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος ανέφερε σε δηλώσεις του -αφού πρώτα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 7χρονου- ότι «χθες το πρωί το παιδί προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης  από τους παιδιάτρους και εντατικολόγους, έδειξε κορεσμό αιματοκρίτη και μετά από δύο με δυόμιση ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή.

Έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή και η ιατροδικαστική έκθεση είναι αυτή, η οποία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού».

.

Πηγή: skai.gr