«Συγκινημένος» εμφανίζεται τώρα ο Αναγνωστόπουλος - Η απολογία του

Του Μάκη Συνοδινού

«Δεν υπάρχει δικαιολογία», «δεν είναι αρκετή η λέξη συγνώμη», είπε κατά την έναρξη της απολογίας του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράους κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Γι' αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, ούτε προς τους άλλους γιατί αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη προς κανέναν, ούτε προς την Κάρολαϊν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δεν θα χαρεί μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου που έχασε ότι πιο πολύτιμο είχε γιατί δεν μπόρεσα να το προστατέψω. Στην Ρόξυ πόσες φορές να πω συγγνώμη; Σε ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου».

Χαρακτήρισε την Καρολάιν τον πιο σπάνιο άνθρωπο που έχει γνωρίσει στη ζωή του, πανέξυπνη, με την οποία μπορούσε να μιλήσει για τα πάντα παρά το ότι ήταν 16 ετών.

«Το τί συνέβη ακριβώς θα σας το πω με κάθε λεπτομέρεια και με ειλικρίνεια. Δεν θα είναι είναι δικαιολογία, δεν προσπαθώ να εκλογικεύσω τίποτα από εκείνη τη μέρα. Δεν με ενδιαφέρει τιποτα... Μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ».

Συνέχισε την κατάθεσή του, περιγράφοντας το πως γνώρισε την Καρολάιν και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν λογω απόστασης, καθώς η σύζυγός του ήταν στην Αλόννησο κι εκείνος στην Αθήνα.

Περιέγραψε ότι η σχέση τους ξεκίνησε πλατωνικά. Το καλοκαίρι του ‘17 το πέρασαν στην Αλόννησο και κατόπιν ανέβηκε η Καρολάιν στην Αθήνα, που πέρασαν μαζί μια βδομάδα.

Πρόεδρος: Πιστεύατε ότι ήταν ο άνθρωπος σας ;

Αναγνωστόπουλος: Αυτό που μου έδωσε σαν άνθρωπος την αγάπη που μου έδωσε την ευτυχία που πήρα από τον πρώτο καιρό.

Για τους γονείς της Καρολάιν είπε:  Είναι άνθρωποι με ήθος με αρχές. Είναι άνθρωποι που καταλαβαίνεις ότι είναι οικογένεια.

Για τον γάμο τους:

Αν γύριζα το χρόνο πίσω την Καρολαιν θα διάλεγα με κλειστά τα ματια.
Στην συνέχεια περιέγραψε τον γάμο τους το και πως τον κανόνισαν.
Το όνειρο της ήταν να παντρευτεί σε παραλία, σε ηλιοβασίλεμα , έτσι το είχε φανταστεί . Οργανώσαμε ένα γάμο που βλέπεις μόνο σε ταινίες . Κλείσαμε όλη τη παραλία.
Ήταν τόσο ικανή από από την αλονησσο τα έκλεισε όλα μέχρι και τα λουλούδια .
Ήταν το πιο όμορφο και σπάνιο πραγμα που έχω νιώσει ποτέ 
Το καλοκαίρι του γάμου μας ήταν ονειρικό .

Επόμενο στάδιο στην ομολογία το πρώτο μωράκι που χάσανε. Μίλησε για μια τη μεγάλη χαρά που πήραν και οι δυο, πως πήγαιναν στα μαγαζιά για να κοιτάνε καροτσάκια και μωρουδίστικα. Αγόρασαν βιβλία εγκυμοσύνης που διάβαζαν μαζί . Μίλησε και για τον γιατρό που βρήκαν και όπως είπε τους αγκάλιασε .
«Εγώ που δεν το είχα στο σώμα μου με γονάτισε .
Κλαίγαμε αγκαλιά, κοιμόμασταν αγκαλιά και ξυπνάγαμε με κλάμματα.  Η Καρολαιν το έζησε επι 10 πιο πολύ από εμένα . Ομως η Καρολαιν Ήταν εκεί για μένα . 
Μια συγκλονιστική στιγμή στην οποία λύγισε ο κατηγορούμενος ήταν όταν αναφέρθηκε στον χαμό του εμβρύου .
Ήταν παιδί, ήταν το παιδί μας είπε χαρακτηριστικά. Μπήκαμε στο σπίτι με το παιδί (εννοεί το κουτάκι που δίνουν από το νοσοκομείο)». 
Κατοπιν περιέγραψε την σκηνή που έθαψαν το έμβρυο στο δάσος του Υμηττού. 

Πηγή: skai.gr