Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Να σημειωθεί ότι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Την παραίτησή του είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Να σημειωθεί ότι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Ο θάνατος 49χρονου που πήγε με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα.

Όπως προκύπτει, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει, αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε.  

Ο αδελφός του εκλιπόντος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

Το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου 49χρονου άνδρα.

Πηγή: ert.gr