«Σε 36 λεπτά έφτασε το ασθενοφόρο» για να παραλάβει την 16χρονη που πέθανε από αλλεργικό σοκ, λέει ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ

Τις λεπτομέρειες και τα πρώτα στοιχεία για το δρομολόγιο που πραγματοποίησε το ασθενοφόρο έδωσε ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

Τις συνθήκες του θανάτου της 16χρονης από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στη Χανιώτη Χαλκιδικής, περιέγραψε o υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Σπύρος Αντωνιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ πρόσθεσε πως το πλήρωμα δεν έκανε 45 λεπτά όπως έχει αναφερθεί, αλλά 36.

«Η κλήση δόθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα για περιστατικό στη Χανιώτη. Το ασθενοφόρο από το ΚΥ Κασσανδρείας την ώρα που δόθηκε η πρώτη κλήση παρέδιδε επείγον περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Εμείς ως ΕΚΑΒ είχαμε ασθενοφόρο εκείνη την ημέρα, και το ασθενοφόρο ήταν στο Πολύγυρο. Η πρώτη κλήση δόθηκε σαν κρίση άσθματος και ότι η κοπέλα δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και έκανε ακριβώς 36 λεπτά και όχι 45 όπως έχει αναφερθεί. Σε δεύτερο τηλεφώνημα όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο Καλλιθέας – Κασσανδρείας ενημερώθηκαν ότι το περιστατικό δεν είχε τις αισθήσεις του» αναφέρει στο GRTimes.gr ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, μόλις έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, βρήκε δύο αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη. «Πήγαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όταν έφτασαν οι συνάδελφοι το κορίτσι είχε κάνει εμετούς, οπότε άμεσα της έκαναν αναρρόφηση, ενώ κατά τη διάρκεια που διακομίζονταν στο Κέντρο Υγείας στη Κασσάνδρα, οι συνάδελφοι της έκαναν ΚΑΡΠΑ. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να προσπαθούν να την επαναφέρουν…»

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι η άτυχη κοπέλα που έκανε τις καλοκαιρινές της διακοπές με φίλες στη Χανιώτη Χαλκιδικής, υπέστη αλλεργικό σοκ από τροφή – ήταν αλλεργική στα γαλακτομικά- που της σέρβιραν σε ταχυφαγείο και μετά από λίγη ώρα κατέληξε. Επίσης, ενώ η 16χρονη διαβεβαιώθηκε ότι δεν συμπεριλήφθηκε το εν λόγω σκεύασμα στην παραγγελία της, η κοπέλα κατανάλωσε το φαγητό και μετά από λίγα λεπτά υπέστη αλλεργικό σοκ.

Πηγή: grtimes.gr