Κλείσιμο

Θάνος Αξαρλιάν: 31 χρόνια από τη δολοφονία του - Το Twitter θυμάται...

Στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή, όπως κάθε χρόνο, το Twitter κατακλύζεται σήμερα από αναρτήσεις χρηστών, τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και απλών πολιτών

Στις 14 Ιουλίου του 1992, ο 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν σκοτώνεται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο κέντρο της Αθήνας, από ρουκέτα που εκτόξευσε η τρομοκρατική οργάνωση «17Ν»,  εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

αξαρλιαν

Την επίθεση εκτέλεσε ο τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας με τον συνεργό του Βασίλη Τζωρτζάτο. Στόχος ήταν η θωρακισμένη Mercedes του Υπουργού η οποία παρόλο που χτυπήθηκε, προστάτευσε τον Υπουργό ο οποίος βγήκε ασφαλής από το όχημα.

Όμως η έκρηξη σκότωσε ακαριαία τον Θάνο Αξαρλιάν. 

θανος αξαρλιαν

Το σημείο όπου σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ιωάννη Παλαιοκρασσά από μέλη της 17 Νοέμβρη το 1992

Στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή, όπως κάθε χρόνο, το Twitter, στο #Αξαρλιάν, κατακλύζεται σήμερα από αναρτήσεις χρηστών, τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και απλών πολιτών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τουίταρε: «31 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν. Χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ. Και δημοκρατικό μας καθήκον η διαρκής μάχη κατά της τρομοκρατίας». 

Δείτε ενδεικτικά tweets των χρηστών

Πηγή: skai.gr