Τέμπη: Εικονοστάσι στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος – Σε βαρύ κλίμα έγινε το μνημόσυνο

Έναν μήνα και μία ημέρα, μετά στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον οικισμό των Τεμπών

Ένα εικονοστάσι προς τιμήν των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στήθηκε στα Τέμπη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συγγενείς και πολίτες θα μπορούν να ανάβουν ένα κεράκι στη μνήμη των αδικοχαμένων επιβαινόντων στις μοιραίες αμαξοστοιχίες.

μνημοσυνο

Η νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου γράφτηκε στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Η μετωπική σύγκρουση μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας με την αμαξοστοιχία Intercity 62 στην περιοχή «Ευαγγελισμός» στα Τέμπη, προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων. Ήταν η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα, η οποία ξεσήκωσε θύελλα για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, προκάλεσε δικαστικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Τέμπη

Έναν μήνα, και μία ημέρα, μετά στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον οικισμό των Τεμπών. Οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων συγγενείς των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, τοπικοί αξιωματούχοι καθώς και στελέχη του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ Λάρισας.

Την ίδια ώρα, στο σημείο της τραγωδίας κατασκευάστηκε ένα εκκλησάκι για να τιμήσει τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των τραγικών λαθών του σταθμάρχη και των υπόλοιπων υπεύθυνων, αλλά και εξαιτίας των διαχρονικών ελλείψεων και προβλημάτων στον σιδηρόδρομο που κανείς δεν φρόντισε να λύσει έγκαιρα.

Πηγή: Thesstoday.gr