Διάρρηξη στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας - Πωλούν αντικειμένα του 19ου αιώνα στο Μοναστηράκι

Κάποια από τα κλοπιμαία φαίνεται πως έχουν φτάσει στο Μοναστηράκι, και πουλιούνται ως αντίκες

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός


Κινηματογραφική διάρρηξη πραγματοποίησαν άγνωστοι χθες 31 Μαρτίου στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας στην Αρκαδία, ενώ το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως κάποια από τα κλοπιμαία φαίνεται πως έχουν φτάσει στο Μοναστηράκι, και πουλιούνται ως αντίκες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι υπεύθυνοι του Λαογραφικού Μουσείου κατήγγειλαν στην ασφάλεια Τρίπολης πως άγνωστοι, αφού παραβίασαν την πόρτα του πρώτου ορόφου και έκοψαν το καλώδιο από την συσκευή τηλεφώνου, ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο όπου βρίσκονται τα εκθέματα του μουσείου και αφαίρεσαν τουλάχιστον οχτώ καριοφίλια τα οποία χρονολογούνται από την εποχή του νεότερου ελληνικού πολιτισμού του 19ου αιώνα. Στην ασφάλεια Τρίπολης σήμανε συναγερμός, ενώ υπεύθυνοι του μουσείου πραγματοποιούν έλεγχο στα υπόλοιπα εκθέματα, όπως στις παραδοσιακές στολές, τα υφαντά, κεντήματα, παλαιές φωτογραφίες, και γενικά διαφορά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Λαογραφικό Μουσείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν κλαπεί και άλλα.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι έφτασαν πληροφορίες στη ασφάλεια Αττικής πως κάποια από τα εκθέματα πωλούνται έναντι αδράς αμοιβής σε καταστήματα με αντίκες στο Μοναστηράκι.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τόσο των κλοπιμαίων όσων και των δραστών.