Κλείσιμο

Συνελήφθη ο πατέρας του 5χρονου στον Κολωνό - Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι - Βίντεο

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο μικρός που εγκλωβίστηκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα

Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν ο πεντάχρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την Πυροσβεστική μέσα από το φλεγόμενο διαμέρισμα που έμενε με την οικογένειά του στον Κολωνό, το βράδυ της Κυριακής.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη από την αστυνομία ο πατέρας του ανήλικου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Προληπτικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων και τα δύο αδελφάκια του πεντάχρονου, 7 και 12 ετών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το ΑΤ Κολωνού, ενώ αναμένεται η έκθεση αυτοψίας από την Πυροσβεστική για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπήρχε ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, από όπου πιθανόν να προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Ο πατέρας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τα άλλα δύο παιδιά έξω από την πολυκατοικία, ισχυρίστηκε στους πυροσβέστες ότι ξεκουραζόταν, λόγω του ότι εργαζόταν όλη τη μέρα, ωστόσο πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

κολωνός

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Κυριακής (27/11) όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Αλκυόνης στο Μεταξουργείο, όπου διέμενε μια οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 5, 7 και 12 ετών.

Οι γείτονες που είδαν τους καπνούς, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε και έσβησε άμεσα τη φωτιά με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα. Παράλληλα απεγκλώβισε τα τρία ανήλικα παιδιά, το μικρότερο όμως δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Μάλιστα ένας από τους γείτονες που έσπευσε πρώτος να βοηθήσει το παιδί, του έκανε μαλάξεις, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να το μεταφέρει στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο.

Τα άλλα δυο ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο σπίτι υπήρχαν πολλά φώτα LED, ενώ ο πατέρας εικάζει πως η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από έναν αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού το ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού.

Η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ