Ταραχές στις φυλακές Κορυδαλλού-Μαρτυρία:Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού με άγριες συμπλοκές κρατουμένων μεταξύ της πτέρυγας Β και Ε. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΕΚΑΜ, που μετά από εντολή εισαγγελέα έκαναν επέμβαση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι συγκρούστηκαν με μαχαίρια, έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και φέρονται να βγήκαν στον προαύλιο χώρο. Νωρίτερα επιχείρησαν να καταλάβουν το διοικητήριο.  

Οι εργαζόμενοι ψυχολόγοι που βρίσκονταν εντός των φυλακών χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Εργαζόμενη των φυλακών είπε στον ΣΚΑΪ για αυτό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της:  «Εγκλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Ωστόσο, εξήγησε ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους καθώς είχαν διαμάχη μεταξύ τους. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τα επεισόδια έληξαν χωρίς βιαιοπραγίες και εκτεταμένες συμπλοκές. Παράλληλα, όπως τονίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε η λειτουργία στη φυλακή.

Ωστόσο η ανακοίνωση του υπουργείου εκδόθηκε ώρες μετά την ύπαρξη των επεισοδίων στις φυλακές Κορυδαλλού, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι διεξάγονται έρευνες για την ύπαρξη αυτοσχέδιων μαχαιριών και άλλων απαγορευμένων αντικειμένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού - Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».
 
 

Πηγή: skai.gr