Συναγερμός για νέα πυρκαγιά στα Βίλια (vid)

Μια νέα μεγάλη εστία φωτιάς μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα στα Βίλια Αττικής κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες, επιχειρούν για να περιορίσουν το συντομότερο το μέτωπο. Ειδικότερα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Online τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος. Πρόσθεσε επίσης ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ότι η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία και έχει κατεύθυνση προς τα Βίλια.

«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητική μέσα και κυριολεκτικά μάχονται», τόνισε ο κ. Κοσμόπουλος.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. 

Δείτε βίντεο του ΣΚΑΪ από το σημείο:

Πηγή: skai.gr