Κλείσιμο

Συλλήψεις για επίθεση σε άτομα που συμμετείχαν σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην Ομόνοια

Συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 8 Απρίλιου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί, 26 και 27 ετών για την επίθεση σε βάρος ημεδαπού ατόμου την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, είχαν επιτεθεί μαζί με έτερα άτομα - περίπου 50 άτομα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές - σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων. Οι δύο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν για τον τραυματισμό του ενός από αυτούς.

Τι βρέθηκε στην έρευνα

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται.        

Πηγή: skai.gr