Επεισόδια με Ρομά στο Σχιστό Κορυδαλλού

Οι Ρομά έχουν βγει και έχουν ανάψει φωτιές σε κεντρικό δρόμο

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σχιστό Κορυδαλλού με Ρομά οι οποίοι έχουν βγει και έχουν ανάψει φωτιές σε κεντρικό δρόμο. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα.

Σε επτά συλλήψεις, καθώς και πολλούς προληπτικούς ελέγχους, έχουν προχωρήσε στο μεταξύ οι δυνάμεις της αστυνομίας στο πλαίσιο της συντονισμένης μεγάλης επιχείρησης στους καταυλισμούς της δυτικής Αττικής. 

Σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω και το Σχιστό Κορυδαλλού έχει προχωρήσει η τροχαία λόγω νέων επεισοδίων από τους Ρομά.

Κλειστή είναι η περιφερειακή Αιγάλεω από τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ μέχρι τα διυλιστήρια, και στα δυο ρεύματα, άλλα και η οδός Δερβενακίων στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Λόγω των μέτρων της τροχαίας η Αττική Οδός ενημερώνει πως τελευταία έξοδος προς Σκαραμαγκά είναι η Λεωφόρος ΝΑΤΟ.

Μετά τους πυροβολισμούς Ρομά χτες τη νύχτα στην περιφερειακή Αιγάλεω κατά δυο πυροσβεστικών οχημάτων και ανδρών της ομάδας ΟΠΚΕ, αλλά και τον εμπρησμό φορτηγού και καταστήματος με ελαστικά, η ΕΛΑΣ έκανε «ντου» στους καταυλισμούς της δυτικής Αττικής με τις επίλεκτες δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, καθώς η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» τόσο στους καταυλισμούς της Δυτικής Αττικης, όσο και σε καταυλισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το κύμα οργής που επικρατεί στους καταυλισμούς συνεχώς γιγαντώνεται και πολλοί απειλούν ακόμη και μέσω social media πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Πηγή: skai.gr